RYBA W BRZOSKWINIACH

4.9 (162 ocen)

Najlepiej smakuje następnego dnia.Jest fantastyczna.Bardzo polecam.Moja Rodzina wprost ją uwielbia.

Składniki:

  • 2 filety z ryby morskiej / morszczuk,panga,mintaj/
    1 jajko
    sól,pieprz,vegeta,mąka,bułka tarta do panierki,olej do smażenia.

    Składniki na sos:

    1 cebula czerwona
    1 cebula biała
    3 brzoskwinie z zalewy
    3/4 szk.soku z zalewy brzoskwiniowej
    2 łyżki keczupu
    1 mała puszka przecieru pomidorowego
    sól,pieprz,cukier do smaku
    3 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.9 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w brzoskwiniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba w brzoskwiniach 1. Filety umyć,osuszyć,przyprawić solą,vegetą,pieprzem ,odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce
  • ryba w brzoskwiniach 2. .Następnie obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć z dwóch stron ,wyłożyć na papierowy ręcznik celem odsączenia tłuszczu. Brzoskwinie pokroić w kostkę,cebulę w piórka.
  • ryba w brzoskwiniach 3. Przygotować sos brzoskwiniowy.

    Na patelni rozgrzać olej,dodać dodać pokrojoną w piórka cebulę,chwilę smażyć ,dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie,dolać sok z zalewy,gotować około 5 min.Dodać keczup,przecier pomidorowy,doprawić solą,pieprzem i cukrem do smaku.
  • ryba w brzoskwiniach 4. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian ryby warstwami,zaczynając i kończąc na sosie brzoskwiniowym.
  • ryba w brzoskwiniach 5. Całość ozdobić.

Porady

Jeśli ma się większą Rodzinę można podwoić produkty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować