Paluszki dorszowe z koperkiem i lubczykiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

To moja wersja paluszków rybnych z dodatkiem aromatycznym dodatków.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    40 dag filetów z polędwicy dorsza
    Pół szklanki ugotowanego białego ryżu
    1 czerstwa bułka+mleko do namoczenia
    kilka łyżek bułki tartej do obtoczenia bułek
    1 duże jajko
    3 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki posiekanych liści lubczyku
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Paluszki dorszowe z koperkiem i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z dorsza pokrój na mniejsze kawałki, dokładnie wyjmij z niego ości, a następnie zmiel i przełóż do miski. Bułkę namocz w mleko, a gdy zmięknie dokładnie odciśnij ja z nadmiaru mleka i dodaj do ryby. Dodaj ryż, jajko, koperek, lubczyk oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj dokładnie całość. Uformuj niewielkie paluszki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Koperek Lubczyk Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować