Pajęcze ciasteczka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cukierek albo psikus! ciasteczka na Halloween

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 2.5 dekagrama
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - czekolada biała: 100 gramów
    - czekolada gorzka (co najmniej o zawartości 70% kakao): 100 gramów
    - biały pisak cukrowy: 1 sztuka
    - żółty pisak cukrowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Pajęcze ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pajęcze ciasteczka 1. Margarynę rozpuścić. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli, dodać margarynę, cały czas mieszając, dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 10 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wyjąć i literatką wykrawać krążki. Czekolady rozpuścić w kuchence mikrofalowej, maczać w nich ciasteczka. Zostawić je na papierze aby czekolada zastygła. Na ciasteczkach za pomocą pisaków cukrowych robimy pajęczyny, pająki. Na podłużnym półmisku robimy jedną dużą pajęczynę, na której układamy gotowe ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween

Podobne przepisy

4.12 (348 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasteczka od serca

To może cię zainteresować