Pajęcze naleśniki

1 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Tym razem nawet pająki okazały się ciekawą inspiracją na pyszny obiad...;) Polecam dla wszystkich, którzy preferują obiady na słodko ;) Przygotowanie zajmuje kilka chwil a efekty zaskoczą niejednego gościa przy stole... Myślę że to może być również ciekawa propozycja dla najmłodszych niejadków.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki: 2 szklanki mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    1 jajko
    2 łyżki kakao
    szczypta soli
    cukier waniliowy
    2 łyżki cukru
    3 łyżki oleju
    mąka

    Farsz: Budyń śmietankowy lub serek homogenizowany

    Dodatkowo: Okrągłe pierniki
    Polewa kakaowa
    Płatki czekoladowe
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Pajęcze naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko mieszamy z wodą, wbijamy jajko, dodajemy sól i cukier. Mieszamy za pomocą trzepaczki. Następnie wsypujemy mąkę, kakao i na końcu wlewamy olej. Ciasto powinno być dosyć gęste, aby nie wylewało nam się z butelki podczas robienia pajęczyny.
  • 2. Część ciasta przekładamy do butelki z korkiem. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy ciasto formując pajęczynę. Smażymy z obu stron. Z reszty ciasta smażymy tradycyjne naleśniki.
  • 3. Na talerzu kładziemy tradycyjny naleśnik, smarujemy budyniem i przykrywamy pajęczyną. Z ciastek, polewy i płatków robimy pająki w następujący sposób: kładziemy ciastko za pomocą polewy rysujemy nogi a z płatka robimy głowę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować