Pajączek - kotleciki

0 (0 ocen)

Dzieci jedzą oczami – najlepiej smakuje to co jest kolorowe i śmiesznie wygląda. Dlatego dziś proponuje dla Naszych Małych Szkrabów kotleciki warzywne – pajączki. Gwarantuje , że dzieci będą zachwycone i wszystko zniknie z talerzy

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków

    2 małe marchwie

    1 średnia pietruszka

    2 – 3 łyżki mąki pszennej

    1 małe jajko

    bułka tarta

    Dodatkowo:

    6 plasterków czerwonej papryki

    1 łyżeczka jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pajączek - kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do garnka. Zalej wodą i gotuj do miękkości.


    Warzywa odcedź, przeciśnij przez praskę i ostudź


    Do warzyw dodaj jajko, odrobinę soli, pieprzu i słodkiej papryki mielonej
    oraz mąkę. Całośc wymieszaj


    Patenie posmaruj masłem z ciasta formuj niewielkie kotleciki i obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor z obydwóch stron


    Na talerzu wyłóż ulubioną surówkę a na to kotlecik. Z jogurtu zrób oczka, a z plasterków papryki nóżki – po 3 na każdą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować