Kotleciki z cukinii

4.29 (234 ocen)

  • 30 min

Wprawdzie sezon na cukinię dopiero się zacznie, u moich dopiero rosną małe zawiązki, ale można dostać już w sprzedaży.Kotleciki z cukinii robimy jak normalne kotlety schabowe, idealnie nadają się do młodych ziemniaków z koperkiem, sałaty i innych warzyw.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 średniej wielkości cukinia

    - 1 jajko

    - tarta bułka

    - sól, pieprz

    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.29 (234 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w plastry o grubości ok 2 cm.

    Solimy, pieprzymy, czekamy przez chwilę, aż puści sok, będzie wtedy miękka i soczysta po smażeniu.

    Obtaczamy w jajku i tartej bułce, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.



    Kotleciki z cukinii podałam z młodymi ziemniaczkami z masłem i koperkiem a także z fasolą szparagową oraz sałatą z jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować