Ostre ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wspólna praca z teściową i są ostre ciasteczka z garam masala. Dekoracja kwiatowa dla żony. Słodkie ciastka o lekko ostrym smaku.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • mąka pszenna 150 g
    orzechy lekko posiekane 30 g
    cukier puder 45 g
    cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
    garam masala 1 dość czubata łyżeczka
    zimne masło 100 g
    dekoracja :natka pietruszki, fiołki, stokrotki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ostre ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fiołki, stokrotki i natka pochodzi z naszego ogródka.
    Natkę i kwiaty płuczemy i osuszamy.
    Wszystkie składniki ciasta miksujemy w malakserze na gładką masę.
    Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 cm, możemy trochę podsypywać mąką.
    Wykrawamy kółka średnicy 6 cm.
    Każde ciastko dekorujemy natką, fiołkami i stokrotkami, lekko dociskając.
    Ciastka pieczemy w 180 C przez około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki Orzechy Kwiaty jadalne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować