Ośmiorniczki na zupie z dyni

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupki zachwycają wyglądem jaki i smakiem, pyszne chrupiące ciasto - idealny dodatek do gęstej zupy.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg dynii
    2 cebule
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    1 l bulionu lub więcej
    sól
    pieprz
    mielony imbir
    1/2 op ciasta francuskiego
    kilka oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ciasta

Ośmiorniczki na zupie z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Miksujemy i doprawiamy. Przelewamy do kokilek do zapiekania.
  • 2. Z ciasta francuskiego wycinamy kółka mniejsze od średnicy kokilek. Wycinamy również paski i układamy na kokilkach, przykrywamy krążkiem. Pieczemy do zrumienienia ciasta ok 20 min w 180 st. Dekorujemy pokrojonymi oliwkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ośmiornica

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Halloween

Podobne przepisy

To może cię zainteresować