Omlet orkiszowy

3.25 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Słodkie i przy okazji zdrowe śniadanie

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 jajka
    szczypta soli
    1 łyżka erytrolu
    75 ml mleka
    2 łyżki mąki orkiszowej jasnej
    Dodatkowo:
    2 łyżki skyru
    gruszka
    1 łyżeczka masła orzechowego
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omlet orkiszowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet orkiszowy 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z sola na sztywną pianę.
    Żółtka ucieramy z erytrolem . Dodajemy mąkę i mleko. Na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy. Smażymy z obu stron pod przykryciem na lekko natłuszczonej patelni.
    Omlet podajemy ze skyrem, gruszką, masłem orzechowym i płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować