Ogórki po kalisku

  • wyświetlono: 7266 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Ogórki w plastrach są ,chrupiące jako dodatek do obiadu jak i do świeżego pieczywa Szczególnie smakują w miesiącach zimowych cieszą nie tylko podniebienie a także oko

  • 60min

Składniki

4 kg ogórków
1/2 kg cebuli
1 łyżka soli
1/2szkl oleju

1/2 szkl octu
1 szkl cukru
1 płaska łyżka pieprzu
2łyżki vegety
2 słoiki koncentratu pomidorowego po 200 g
garść kopru

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki po kalisku

  • Ogórki po kalisku1. Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w grubsze plastry ,następnie obieramy cebule także kroimy w plastry
    Do ogórków dodajemy cebulę ,sól,olej,vegetę,cukier,pieprz,ocet ,garść kopru
    i koncentrat pomidorowy wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na 20 minut aby się zmorzyło
    Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i kładziemy do słoików razem z tym sokiem
    Gotujemy 7 minut od zagotowania.

Porady

Gotujemy 7 minut od zagotowania potem odstawiamy i trzymamy jeszcze 10 minut w tej gorącej wodzie

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ogórkicebulagorczycachrzankoper

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki matynowane po kartusku

Dodane przez: evabloggerka

Ogórki marynowane po kartusku

Gdybym tak chciała utworzyć ranking...

po brazylijsku

Dodane przez: ginger

Ogórki po brazylijsku

Mój ulubiony dodatek do kanapek,...

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: Aninka88

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

przepis dostałam od sąsiadki, zimową...

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: Ania1408

Ogórki po żydowsku

Przepis dostałam od cioci kilkanaście...

ogórki po szwedzku

Dodane przez: benka

Ogórki po szwedzku

Smaczne ogóreczki z pieprzem

ogórki po żydowsku

Dodane przez: Justek

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

Pyszniutkie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE