Ogórki po meksykańsku

  • wyświetlono: 19014 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 0

Łatwe do zrobienia.

smiecha13
  • 1080min

Składniki

2,5 kg ogórków gruntowych
2 główki czosnku
4 łyżki soli
2 łyżeczki chilli w proszku
0,5 kg cukru
8 łyżek oleju
1,5 szklanki octu

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki po meksykańsku

  • 1. Ogórki umyć,osuszyć i pokroić ze skórką w grubsze talarki.Posypać 4 łyżkami soli i odstawić na 6 godzin.
  • 2. Po 6 godzinach odlać wodę z ogórków i posypać chilli i dodać drobno posiekany czosnek.
  • 3. Zagotować olej,ocet i cukier.Gorącą zalewa polewac ogórki,wymięszać i odstawić na 12 godzin.
  • 4. Po 12 godzinach przekładać do słoików razem z zalewą.Nie pasteryzować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiczosnekolejchilliogórki gruntowe

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki kartuskie

Dodane przez: Ania1408

Ogórki po kartusku

Przepis na te ogórki dostałam od...

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: edyta337

Pyszne Ogórki po Żydowsku

Ogórki po żydowsku to połączenie...

Ogórki po chińsku

Dodane przez: kasiunia

Ogórki po chińsku

W tamtym roku pierwszy raz testowałam...

ogórki po zbójnicku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Ogórki po zbójnicku

Wyśmienite, diabelsko ostre, idealne...

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Ogórki po żydowsku

Przepis mam od mamy,a ona od koleżanki...

image-1745jet

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki po Kaszubsku

Mama robiła je dawno, dawno temu....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE