Ogórki po meksykańsku

4.14 (294 ocen)

  • 18 godz.

Łatwe do zrobienia.

  • 18 godz.

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków gruntowych
    2 główki czosnku
    4 łyżki soli
    2 łyżeczki chilli w proszku
    0,5 kg cukru
    8 łyżek oleju
    1,5 szklanki octu
Wystaw ocenę:

4.14 (294 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć,osuszyć i pokroić ze skórką w grubsze talarki.Posypać 4 łyżkami soli i odstawić na 6 godzin.
  • 2. Po 6 godzinach odlać wodę z ogórków i posypać chilli i dodać drobno posiekany czosnek.
  • 3. Zagotować olej,ocet i cukier.Gorącą zalewa polewac ogórki,wymięszać i odstawić na 12 godzin.
  • 4. Po 12 godzinach przekładać do słoików razem z zalewą.Nie pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Olej Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować