Ogórki w plasterkach w zalewie octowej z czubrycą zieloną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Warto włożyć chociaż kilka słoiczków tak przygotowanych ogórków . Sprawdzą się doskonale jako dodatek do kanapek czy mięs . Dodatek czubrycy zielonej do ogórków powoduje , że mają wspaniały aromat i smak .Szybkie w przygotowaniu , z dostępnych w sezonie ogórków gruntowych .

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 3 kg. ogórków
    czosnek
    3 łyżki czubrycy zielonej
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 szklanki wody
    2 łyżki soli
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kanapki

Ogórki w plasterkach w zalewie octowej z czubrycą zieloną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki w plasterkach w zalewie octowej z czubrycą zieloną 1. Składnik zalewy doprowadzam do zagotowania , studzę . Ogórki myję , kroje w plasterki- na specjalnej tarce , bardzo cienko , posypuję czubrycą , mieszam . Do każdego słoika - u mnie np. 0,5 litra pojemności wkładam po 2 plasterki czosnku , układam ogórki , zalewam zalewą , słoiki zakręcam , wstawiam do garnka z wodą , doprowadzam do zagotowania , wyłączam palnik , po 15 minutach wystawiam do góry dnem . Pozostawiam do wystudzenia , wynoszę do spiżarki .

Porady

Ilość słoików zależy od ich wielkości , u mnie tym razem wielkość była różna .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czubryca Zalewa Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować