Ogórki marynowane w musztardzie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane ogórki na pewno sprawdza się jako dodatek do obiadu lub na kanapkę.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg. ogórków
    ziarna gorczycy
    Zalewa:
    2 litry wody
    2 szkl. cukru
    2 szkl. octu
    6 łyżeczek soli
    1 słoik musztardy 200 g.
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki marynowane w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogorki 1. Robię zalewę. W zimnej wodzie mieszam musztardę, dodaję ocet i sól, lekko podgrzewam, studzę. Ogórki obieram i kroję w plasterki, układam w słoikach. W każdy słoik kładę kilka ziaren gorczycy i zalewam zalewą. Pasteryzuję ok. 10 minut. Odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować