Ogórki w musztardzie

4.49 (182 ocen)

Doskonała sałatka z ogórków z musztardą jako dodatek do miesa

Składniki:

  • 3 kg ogórków

    5 szklanek wody
    3/4 szklanki octu
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
    5 łyżek ostrej musztardy
    ziele angielskie
    liście laurowe
    1 płaska łyżeczka pieprzu mielonego
    pieprz cały

Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Ogórki w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, osuszyć, obrać ze skórki. Następnie pokroić je w paski o szerokości 1 cm.
    Słoiki wyparzyć. W każdym słoiku ułożyć 1 listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu .
    Następnie ułożyć ogórki.
    Przygotować zalewę: zagotować wodę z octem, cukrem i solą, pieprzem , dodać musztardę, dokładnie wymieszać.
    Gorącą zalewą zalać ogórki w słoiczkach.
    Pasteryzować 10 minut. Następnie ustawić dnem do góry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować