Ogóreczki mojej babci

4.5 (157 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Mój smak dzieciństwa!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ogórki
    papryka czerwona
    cebula

    do zalewy:
    5 szklanek wody
    2 łyżki soli
    6 łyżek cukru
    100 ml octu
    ziele angielskie
    liść laurowy
    koperek
    liści wiśni
    liść porzeczki
    ziarenka pieprzu
    gorczyca
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogóreczki mojej babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj wodę. Dodaj cukier, sól i na koniec ocet. Do wyparzonych słoików (słoiki litrowe) włóż przyprawy, ogórki, parę paseczków papryki i pokrojoną w talarki cebulę. Zalej ciepłą, przygotowaną zalewą. Zakręć i pasteryzuj przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować