Niemiecki bigos

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W mojej rodzinie taki bigos podawano zwykle na niedzielny obiad.

Składniki:

  • ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● duży burak
    ● 1 kg mielonego mięsa
    ● duża cebula
    ● olej do smażenia
    ● 1 litr bulionu
    ● sól, pieprz
    ● łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Niemiecki bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy
    w kostkę i szklimy na oleju.
    Dodajemy mięso i smażymy.
    Buraka gotujemy, obieramy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. Kapustę gotujemy w bulionie
    do miękkości. Dodajemy
    mięso z cebulą i buraka.
    Doprawiamy do smaku i zagęszczamy
    mąką. Mieszając,
    gotujemy jeszcze kilka
    minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować