nalewka czeresniowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Owocowe nalewki warto przygotować latem, by zimą rozgrzewały i przypominały o lecie:) Zapraszam na Czereśniówkę!

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kilogram czereśni
    - 0,5 kg cukry
    - 1 cytryna
    - 1 l wódki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka czeresniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte czereśnie drylujemy pozbawiając pestek i ogonków. Wrzycamy do słoja i zalewamy alkoholem. Zamykamy słój i odstawiamy na parapet na okres miesiąca. Od czasu do czasu potrząsamy słojem. Po 3-4 tygodniach przelewamy sam płyn do drugiego słoja, dodajemy sok z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce. Owoce zasypujemy cukrem i odtawiamy na tydzień. Po tym czasie zlewamy sok, dodajemy do alkoholu i przelewamy do butelek. Smakujemy po 3 miesiącach:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować