Naleśniki z serem

0 (0 ocen)

Naleśniki z twarogiem, ale żeby trochę je urozmaicić postanowiłam je podsmażyć na maśle klarowanym z odrobiną soku pomarańczowego.

Składniki:


  • Ciasto na naleśniki
    500 ml mleka
    250 ml wody gazowanej
    80 ml oleju
    1 jajko
    1 białko
    350 g mąki pszennej Młyn Kopytowa
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżka cukru
    sól dwie szczypty
    Nadzienie
    0,5 kg twarogu
    1 żółtko
    3-4 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka skórki z pomarańczy (świeża)
    Do smażenia
    masło klarowane
    3 łyżki soku z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować mikserem i odłożyć na około pół godziny by ciasto odpoczęło. Z ciasta usmażyć naleśniki i ostudzić. Twaróg rozgnieść widelcem dodać żółtko, cukry, skórkę pomarańczową i wymieszać. Zimne naleśniki posmarować cienko twarogiem i zwinąć na trójkąty. Na patelni rozgrzać masło klarowane z sokiem pomarańczowym i na średnim ogniu podsmażyć na rumiano naleśniki z dwóch stron. Podajemy na ciepło oprószone cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować