REKLAMA

Naleśniki z proszkiem budyniowym

wyświetlono: 90 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pyszne, elastyczne i bardzo cieniutkie. Idealne do podawania na słodko. Dodatek proszku budyniowego świetnie wpływa na walory smakowe, dzięki czemu podkreśla smak podawanych naleśników na słodko.

opublikowany: 14.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 1 godz. 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 szklanki wody gazowanej
    1 duże jajko lub 2 małe
    szczypta soli
    1 cukier wanilinowy
    2 łyżki oleju
    mąka ok. 3 szklanki ja użyłam mąki typ 550
    1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Naleśniki z proszkiem budyniowym?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. Odstawić na minimum pół godziny i smażymy naleśniki. Smażymy na rozgrzanej i leciutko natłuszczonej patelni - ja smażę na naleśnikowej. Rozprowadzamy nie za dużą ilość ciasta tak by powstały cieniutkie naleśniki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE