Naleśniki z proszkiem budyniowym

5 (2 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, elastyczne i bardzo cieniutkie. Idealne do podawania na słodko. Dodatek proszku budyniowego świetnie wpływa na walory smakowe, dzięki czemu podkreśla smak podawanych naleśników na słodko.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 szklanki wody gazowanej
    1 duże jajko lub 2 małe
    szczypta soli
    1 cukier wanilinowy
    2 łyżki oleju
    mąka ok. 3 szklanki ja użyłam mąki typ 550
    1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Naleśniki z proszkiem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. Odstawić na minimum pół godziny i smażymy naleśniki. Smażymy na rozgrzanej i leciutko natłuszczonej patelni - ja smażę na naleśnikowej. Rozprowadzamy nie za dużą ilość ciasta tak by powstały cieniutkie naleśniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować