REKLAMA

Naleśniki z letnim twarożkiem

wyświetlono: 174 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Naleśniki z zielonym twarożkiem oraz rzodkiewką . Lekkie i syte. Idealne na szybki obiad , śniadanie lub kolację.

opublikowany: 10.06.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Naleśniki:
    300 g. mąki pszennej
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    szczypta soli
    1 łyżka oleju rzepakowego
    Farsz:
    500 g. twarogu półtłustego
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    1/2 główki sałaty masłowej
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek rzodkiewki
    sól , pieprz
    cukier
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 1. Naleśniki:Składniki na naleśniki połączyć razem , rozgrzać suchą patelnie , smażyć placki na rumiano z obu stron.
  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 2. Farsz: Do miski przełożyć twaróg , śmietanę oraz porwaną na mniejsze kawałki sałatę , zblendować .
  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 3. Umyte rzodkiewki pokroić w małą kostkę , szczypiorek posiekać , połączyć z zielonym twarożkiem.
  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 4. Na każdym naleśniku rozsmarować farsz , założyć trzy boki naleśnika na siebie a następnie zwinąć w rulon.
    Podawać na zimno same lub z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Karioka Karioka

NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM

Pyszne, puszyste naleśniki. Doskonałe dla dzieci. Dzięki dużej ilości mleka naleśniki są bardziej delikatne.

kategoria: Desery Naleśniki opublikowany: 21.03.2014 | wyświetlono: 692 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE