Naleśniki z kremem czekoladowym i agrestem z kokosowym posmakiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne naleśniki na mleku kokosowym z kremem czekoladowym przełamane kwaskowym agrestem -polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    200 ml mleka kokosowego,
    2-3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka oleju

    szczypta soli
    masło klarowane do smażenia
    -------------------------
    krem czekoladowy np Nutella
    3-4 garście agrestu
    cukier puder do oprószenia naleśników
    mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z kremem czekoladowym i agrestem z kokosowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest płuczemy , odcinamy końcówki i przekrajamy na połówki.
    W misce umieszczamy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe , mieszamy dokładnie rózgą. Odstawiamy na 5-10 minut, Po tym czasie znowu mieszamy tak żeby nie było grudek.
    Patelnię rozgrzewamy z odrobiną masła klarownego.
    Kolejno wlewamy porcje ciasta na patelnię i smażymy naleśniki z obu stron na rumiano.
    Na połowie każdego naleśnika rozprowadzamy cienko krem czekoladowy i układamy połówki agrestu, składamy znowu , rozprowadzamy niewielka ilość kremu i układamy połówki agrestu.
    Wierzch oprószamy delikatnie cukrem pudrem,
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować