Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

4.51 (196 ocen)

  • 30 min

Kiedyś bardzo nie lubiłam naleśników, ale od kiedy mąż je dla mnie zrobił to mogłabym je jeść na okrągło :)

  • 30 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    mąka pszenna
    2 jajka
    woda gazowana
    mleko
    olej
    Farsz:
    1/2 szt. kiełbasy śląskiej
    1 duża pieczarka
    1/4 małej cebulki
    6-8 cieniutkich plasterków żółtego sera
    ulubione przyprawy, np. pieprz, bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotowujemy naleśniki i smażymy na złoty kolor. Nie podaję dokładnej ilości składników, gdyż u mnie naleśniki robi się w ilości hurtowej. Na pewno każdy ma swoje wypróbowane proporcje.
  • 2. Składniki na farsz podane są w ilości jakiej zużywam na porcję 2 naleśników.
    Na połówce usmażonego naleśnika układamy kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki. Następnie układamy surową pieczarkę pokrojoną w cieniutkie plasterki. Kolejno drobno posiekana cebulka, przyprawy i na koniec plasterki sera. Przykrywamy drugą połówką naleśnika.
    Układamy na patelni do naleśników i podgrzewamy pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować