Naleśniki z kiełbasą, serem i cebulą

4.45 (180 ocen)

  • 45 min

Pyszne i bardzo sycące. Idealne na obiad czy kolację.a

  • 45 min

Składniki:

  • CIASTO:
    500 g mąki
    4 jajka
    woda
    szczypta soli
    2 łyżki majeranku (lub innych ulubionych ziół)

    ORAZ:
    5 pętków kiełbasy
    300-350 g sera żółtego w kawałku (np. Gouda)
    1,5 dużej cebuli
Wystaw ocenę:

4.45 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Naleśniki Jajko

Naleśniki z kiełbasą, serem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z majerankiem i solą, wbić jajka i stopniowo wlewać wodę (tyle ile zabierze mąka), cały czas miksując, aż ciasto osiągnie odpowiednią konsystencję.
  • 2. Z przygotowanego ciasta na małej ilości oleju usmażyć naleśniki.
  • 3. Kiełbasę pokroić na kawałki, cebulę w półpiórka i całość mocno zrumienić na patelni (bez tłuszczu).
  • 4. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na naleśnika nakładać porcję kiełbasy z cebulą i garść startego sera. Całość zwinąć według uznania. Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
  • 5. Przygotowane naleśniki zrumieniamy z obydwu stron na patelni, bez tłuszczu. Możemy także podgrzać w mikrofali (chodzi o rozpuszczenie się sera).

Porady

Podajemy polane np. keczupem, majonezem lub sosem czosnkowym - według gustu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Kiełbasa Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować