Naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory umyć, pokroić w talarki.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki ( polecam użyć tylko kapeluszy).
Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach,. przykryć, odstawić do lodówki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić pory, smażyć razem około 6 minut, zalać śmietaną, gotować do odparowania płynu, dodać sól i pieprz, przełożyć do miseczki, schłodzić do temperatury pokojowej.
Na naleśniku rozsypać ser żółty, następnie wyłożyć farsz porowo - pieczarkowy, zwinąć ściśle.
Odsmażyć na patelni na złoto.
Podawać z ulubioną świeżą surówką.
Porady
Nie sólmy mocno pieczarek z porami ze względu na spory dodatek sera żółtego.
Komentarze