do środka:
ok. 300 g grzybów leśnych (u mnie to były podgrzybki)
300 g piersi kurczaka
150g sera żółtego
2 cebulki
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
łyżeczka przyprawy do kurczaka
na sos czosnkowy:
200g jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
4 ząbki czosnku
szczypta soli
łyżeczka bazylii
Naleśniki z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miksujemy mokre składniki ciasta na naleśniki, dodajemy suche i miksujemy dokładnie do uzyskania jednolitego ciasta. Smażymy naleśniki na suchej patelni
2.Na cebulce przesmażamy oczyszczone i posiekane grzyby.
Osobno na patelni smażymy pokrojone w drobne kawałki piersi kurczaka wymieszane z przyprawą do kurczaka.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami sosu czosnkowego.
4.Na połowę naleśnika wykładamy przesmażone grzyby, obsmażonego kurczaka i starty ser żółty. Składamy na pół i wkładamy na suchą patelnię. Grzejemy przekręcając między czasie na drugą stronę, do czasu aż naleśnik stanie się chrupiący a ser stopiony.
Podajemy polane sosem czosnkowym.
Komentarze