Naleśniki z farszem risotto

0 (0 ocen)

Pyszne, sycące danie. Naleśniki nadają się na obiad jak i kolację.

Składniki:

  • Naleśniki:
    - 200 g. mąki
    - 600 ml. mleka
    - 4 jaja
    - 2 łyżki oleju
    - szczypta soli

    Farsz risotto:
    - 1 torebka ugotowanego ryżu
    - 2 filety drobiowe
    - 6 dużych pieczarek
    - 1/2 cebuli
    - sól, pieprz do smaku
    - 1/4 szkl. wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Risotto

Naleśniki z farszem risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:
    Wszystkie składniki wymieszać i wymiksować. Usmażyć naleśniki.

    Farsz:
    Na patelni zeszklić posiekaną cebulkę. Dodać obrane i posiekane pieczarki. Dodać sól, pieprz według gustu. Filety pokroić w kostkę. Dodać do pieczarek. Podlać wodą. Dusic pod przykryciem ok 15-20 min. Po tym czasie dodać ugotowany ryż. Wymieszać.
    Na naleśniki nałożyć farsz i zwinąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować