FARSZ:
250 g pieczarek
250 g szpinaku mrożonego posiekanego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
suszone pomidory kilka sztuk
ser mozzarella w kulce
2 łyżki śmietany 18 %
sól i pieprz do smaku
Naleśniki z farszem wegetariańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy farsz. Cebulkę i czosnek kroimy na drobno i podsmażamy na patelni, dodajemy drobno pokrojone pieczarki i szpinak oraz posiekane suszone pomidory. Smażymy, dodajemy ser pokrojony w kostkę, śmietanę, sól i pieprz do smaku.
Smażymy naleśniki, przekładamy farszem i zawijamy. Posypujemy startym żółtym serem i natką pietruszki, wstawiamy na 10 minut do piekarnika na 180 stopni. Polewamy sosem TaoTao. Smacznego!
Komentarze