Naleśniki z farszem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto miksujemy
ze szklanką wody. Odstawiamy
na 20 minut. Smażymy
naleśniki.
2.Grzyby oczyszczamy, kroimy
na kawałki. Gotujemy. Cebulę
obieramy, kroimy w kostkę.
Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Dodajemy
grzyby. Doprawiamy i smażymy
kilka minut. Wlewamy
śmietanę. Dusimy, często
mieszając, aż sos zgęstnieje.
3.Paprykę myjemy, usuwamy
gniazdo nasienne. Miąższ kroimy
w kostkę. Dodajemy do
grzybów, chwilę dusimy.
4.Naleśniki smarujemy farszem.
Posypujemy pokrojonym
w kostkę serem i natką.
Zwijamy i zapiekamy 5 minut
w temperaturze 180 °C.
Komentarze