Naleśniki z farszem z kurczaka

4.5 (197 ocen)

Pomysł na naleśniki z farszem znają pewnie wszyscy. Ale cała rzecz polega na tym aby farsz był odpowiednio wilgotny i dobrze doprawiony. Myślę, że udało mi się to osiągnąć - farsz wyszedł bardzo smaczny, wilgotny, dosyć ostry. Najbardziej lubię takie naleśniki podsmażone, ale można oczywiście zjeś

Składniki:

  • 200 g mięsa kurzego
    200g cebuli pokrojonej w kostkę
    200 g pomidorów pokrojonych w kostkę
    pieprz
    sól
    oregano
    natka pietruszki
    łyżeczka papryki w płatkach
    250 g szpinaku
    4 ząbki czosnku
    +
    100 g fety
    starty cheddar (opcjonalnie)
    6 naleśników -
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Placki Naleśniki

Naleśniki z farszem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na dużej patelni rozgrzać oliwę dodać cebulę, smażyć na małym ogniu aż się zeszkli. dodać pokrojone drobno mięso kurze i przyprawy, przesmażać przez parę minut mieszając (5-7min ) a następnie dodać pomidory i smażyć na małym ogniu aż pomidory zmiękną.
  • 2. W międzyczasie opłukać szpinak, uciąć ogonki, wrzucić na patelnię z oliwą i podgrzewać , mieszając, aż szpinak puści wodę i zwiędnie. dodać pokrojony w plasterki czosnek, sól i pieprz i jeszcze chwile smażyć. Przełożyć na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu.
  • 3. Na każdy naleśnik nałożyć warstwę szpinaku, posypać pokruszoną fetą , farsz mięsny, posypać cheddarem, zawinąć. Robiłam "kopertkę " wygodną do smażenia . Przed podaniem naleśniki przysmażyć z obu stron na oliwie z masłem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Feta Kurczak Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować