Naleśniki po francusku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Crepes,czyli cieniutkie francuskie nalesnki, przygotowałam na romantyczny wieczór z Ukochanym.

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szkalnki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    2 jajka
    2 łyzki oliwy z oliwek
    szczypta soli
    olej do smażenia

    Nadzienie:
    około 500 g twarogu póltłustgego
    puszka brzoskwiń w syropie
    300 g waniliowego serka homogenizowanego
    płaska łyżka cukru pudru (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1 1. Przygotować ciasto naleśnikowe. Do miski wbić jaja, dodać mleko, oliwę, sól, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i rozmieszać na gładką masę. Następnie dodać wodę i dobrze wymieszać lub zmiksować. Odstawić ciasto na chwilę.
  • smażenie 2. Następnie smażyc placki naleśnikowe na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  • ser 3. Przygotować nadzienie. Brzoskwinie odsączyc i pokroić w kostkę. Twaróg dobrze rozgnieść widelcem, następnie dodać brzoskwinie i wymieszać. Całość połączyć z serkami waniliowymi, jeśli jest zbyt mało słodkie to dodac łyzkę cukru.
  • rozsmarownaie 4. Twarożek rozsmarować na naleśniku.
  • rożek 5. Naleśniki składać w "rożek", z wierzchu można udekorować pozostałymi kawałkami brzoskwiń.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować