Naleśniki po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto naleśnikowe. Do miski wbić jaja, dodać mleko, oliwę, sól, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i rozmieszać na gładką masę. Następnie dodać wodę i dobrze wymieszać lub zmiksować. Odstawić ciasto na chwilę.
2.Następnie smażyc placki naleśnikowe na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
3.Przygotować nadzienie. Brzoskwinie odsączyc i pokroić w kostkę. Twaróg dobrze rozgnieść widelcem, następnie dodać brzoskwinie i wymieszać. Całość połączyć z serkami waniliowymi, jeśli jest zbyt mało słodkie to dodac łyzkę cukru.
4.Twarożek rozsmarować na naleśniku.
5.Naleśniki składać w "rożek", z wierzchu można udekorować pozostałymi kawałkami brzoskwiń.
Komentarze