Filet po francusku

4.5 (185 ocen)

Tym razem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość uniwersalne w smaku (podpasuje każdemu!) danie z fileta.

Składniki:

  • 3 duże filety z kurczaka
    2 duże pory
    2 papryki czerwone
    1,5 szklanki bulionu drobiowego
    1 łyżka ostrej musztardy
    50g serka topionego
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety i paprykę kroimy w cienkie paski. Białą część pora kroimy w krążki.

  • 2. Filety solimy i pieprzymy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumienią dodajemy por i paprykę. Podsmażamy jeszcze chwilę, zalewamy bulionem, dodajemy serek. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na kolejne 10 minut duszenia zdejmujemy pokrywkę.
  • 3. Po tym czasie dodajemy musztardę i przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować