Sałata po francusku

4.5 (173 ocen)

  • 10 min

Ten przepis otrzymalam kilka lat temu od cioci z Francji. Jest to bardzo szybki sposob na orzezwiajaca salate do obiadu albo na lekka przekaske.

  • 10 min

Składniki:

  • Skladniki sosu:
    - 2-3 wycisniete zabki czosnku
    -1 lyzeczka musztardy stolowej/delikatesowek
    -1 lyzeczka cukru lub miodu
    -1 lyzka octu winnego np. jablkowego
    -5 lyzek oliwy z oliwek

    Mozna rowniez dodac sok z polowy pomaranczy

    Skladniki salaty:
    - Kazdy rodzaj salaty
    -ser feta
    -Pomidorki koktajlowe
    -Oliwki
    - Posiekana drobno kapusta czerwona( delikatnie dosypac dla ozdoby)

Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie sosu:

    Wymieszac wszytskie skladiki razem i zalac salate kilka minut przed podaniem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować