Naleśniki po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1..Składniki ciasta połączyć mikserem,odstawić na godzinę ,następnie usmażyć naleśniki.
2.Kapustę sparzyć i odsączyć.
3.Cebulę obrać pokroić w piórka ,lekko podsmażyć razem z drobno posiekanym czosnkiem na dobrze rozgrzanym oleju,następnie dodać pieczarki pokrojone w paski oraz startą na tarce o dużych oczkach marchewką,smażyć około 1 minuty,dodać fasolkę i kapustę .Smażyć pod przykryciem przez około 5 minut .Na koniec dodać starty seler i słonecznik.
4.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w wodzie,dodać sos sojowy,wlać do jarzyn,mieszając smażyć do zgęstnienia.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i chilli.
5.Na każdy naleśnik nałożyć po 2 łyżki farszu.
6.Brzegi posmarować mąką wymieszaną z wodą.
7.Założyć boki
8.Zwinąć w rulon,odstawić na 10 minut.
9.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
.
Komentarze