200 g mięsa wołowego
100 g makaronu błyskawicznego
po kawałku papryki czerwonej i pomarańczowej
1/2 małej cukinii
1/2 marchewki
1 dymka
garść grzybów mun
Wołowina po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dymkę posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Lekko zmrożone mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki.
Warzywa i grzyby pokroić w zapałkę. Dymkę posiekać.
2.Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni. Podsmażyć warzywa, dodać mięso. Wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut.
3.Makaron zalać wrzątkiem, a kiedy zmięknie odcedzić. Wyłożyć na talerz razem z warzywami. Posypać dymką.
Smacznego :)
Komentarze