Karkówka po chińsku

4.51 (150 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zwykle do chińszczyzny dodaje się kurczaka. Ja zamiast kurczaka zrobiłam karkówkę po chińsku. Wyszło pyszne.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Karkówka -6 plastrów
    mieszanka chińska -pół opakowania
    sól i pieprz
    olej do smażenia
    fix do potraw chińskich
    woda -300 ml
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Karkówka po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w kostkę lub paski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem.
    2.Obsmażyć na patelni, następnie dusić na małym ogniu do miękkości ok godziny.
    3.Na 10 minut przed końcem duszenia dodać warzywa i dusić jeszcze 10 minut
    4.Po tym czasie Fix wymieszać w 300 ml wody i wlać na patelnię. Gotować 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mieszanka chińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować