Naleśniki i karmeLOVE dekoracje

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naleśniki z mascarpone i jeżynami udekorowane karmelową koroną to doskonały pomysł na deser. Sycący,dodaje energii i trafia do serca..rzecz jasna przez żołądek.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mąka (pszenna): 1 szklanka
    - mleko (3,2%): 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - olej: 4 łyżki
    DODATKI::
    - serek mascarpone: 200 gramów
    - jeżyny (mogą być mrożone/lub np.maliny): 200 gramów
    - śmietana kremowa 30 %: 4 łyżeczki
    - cukier: 8 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki i karmelove dekoracje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zmiksować z mlekiem,jajkiem,solą i cukrem waniliowym. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki.
  • 2. Serek mascarpone wymieszać ze śmietaną,smarować nim naleśniki.
  • 3. Do rondla wsypać cukier i podgrzewać,aż powstanie karmel.Za pomocą łyżki wylewać esy floresy na pergamin,a gdy zastygnie powstanie dekoracja karmelowa.
  • 4. Naleśniki podawać z jeżynami,polane śmietaną,udekorowane karmelową koroną.Najlepiej zwinąć je w ruloniki i pokroić na mniejsze porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Mąka Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować