Naleśnik z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
DO JEDNEJ MISKI WBIJAMY JAJKO I 2 ŻÓŁTKA I UCIERAMY JE Z CUKREM PUDREM I DODAJEMY MLEKO I MĄKĘ - UCIERAMY NA GŁADKĄ MASĘ.
W DRUGIEJ MISECZCE UBIJAMY BIAŁKA Z SOLĄ NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY JĄ DO POZOSTAŁEJ MASY - DELIKATNIE ŁĄCZĄC W CAŁOŚĆ.
OBIERAMY JABŁKO I KROIMY GO PLASTERKI. DZIELIMY TAK ŻEBY WYSTARCZYŁO NA DWA OMLETY.
ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I ROZPUSZCZAMY MASŁO - WRZUCAMY PLASTERKI JABŁEK I OBSMAŻAMY PRZEZ OKOŁO 1 MINUTĘ.
POŁOWĘ MASY WYLEWAMY NA PATELNIĘ GDZIE SMAŻĄ SIĘ JABŁKA.
OMLET SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.
POSYPUJEMY JEŻYNAMI, BORÓWKAMI, POMARAŃCZĄ I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.
DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ MIĘTĄ.
Komentarze