Naleśnik z jeżynami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Naleśnik omlet z jeżynami i borówkami.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    CIASTO NA 2 ŚREDNIE OMLETY
    SZKLANKA MLEKA
    1 JAJKO
    2 ŻÓŁTKA
    2 BIAŁKA
    SZKLANKA MĄKI
    1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU
    SZCZYPTA SOLI
    1 ŁYŻECZKA MASŁA DO SMAŻENIA

    NADZIENIE:
    1 DUŻE JABŁKO
    SZKLANKA JEŻYN
    1 POMARAŃCZA
    1/2 SZKLANKI BORÓWEK
    ŚWIEŻA MIĘTA DO DEKORACJI
    WIÓRKI KOKOSOWE
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Omlet Jajko

Naleśnik z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    DO JEDNEJ MISKI WBIJAMY JAJKO I 2 ŻÓŁTKA I UCIERAMY JE Z CUKREM PUDREM I DODAJEMY MLEKO I MĄKĘ - UCIERAMY NA GŁADKĄ MASĘ.
    W DRUGIEJ MISECZCE UBIJAMY BIAŁKA Z SOLĄ NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY JĄ DO POZOSTAŁEJ MASY - DELIKATNIE ŁĄCZĄC W CAŁOŚĆ.
    OBIERAMY JABŁKO I KROIMY GO PLASTERKI. DZIELIMY TAK ŻEBY WYSTARCZYŁO NA DWA OMLETY.
    ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I ROZPUSZCZAMY MASŁO - WRZUCAMY PLASTERKI JABŁEK I OBSMAŻAMY PRZEZ OKOŁO 1 MINUTĘ.
    POŁOWĘ MASY WYLEWAMY NA PATELNIĘ GDZIE SMAŻĄ SIĘ JABŁKA.
    OMLET SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.
    POSYPUJEMY JEŻYNAMI, BORÓWKAMI, POMARAŃCZĄ I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.
    DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ MIĘTĄ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować