NALEŚNIK WIELKANOCNY

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Idealny na drugi dzień Świąt na śniadanie.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK
    250 ML MLEKA
    1 JAJKO
    150 - 200 GRAM MĄKI
    SZCZYPTA SOLI
    1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO MASŁA
    OLEJ DO SMAŻENIA

    NADZIENIE:
    100 GRAM ŻÓŁTEGO SERA
    4 - 5 OGÓRKÓW KISZONYCH LUB KONSERWOWYCH
    SZCZYPIOREK
    4 JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO
    KILKA LISTKÓW SAŁATY ( JAKĄ LUBICIE TAKA WEŹCIE )
    MAJONEZ
    4 - 5 KABANOSÓW
    SZYNKA ( PO 1 PLASTERKU NA NALEŚNIK )
    SÓL
    PIEPRZ
    2 POMIDORY ( DO DEKORACJI )

    MUS GROSZKOWY:
    1 PUSZKA ZIELONEGO GROSZKU
    1 ŁYŻKA LUBCZYKU
    2 ŁYŻECZKI PIEPRZU
    1 ŁYŻKA MAJONEZU
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Naleśnik wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśnik Wielkanocny z jajkiem 1. WYKONANIE:
    SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKA ILOŚCIĄ OLEJU I ODKŁADAMY NALEŚNIKI DO OSTUDZENIA.
    MUS GROSZKOWY: WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE MIKSUJEMY BLENDEREM I WKŁADAMY DO LODÓWKI DO CZASU AŻ PRZYGOTUJEMY NADZIENIE.
    ŚCIERAMY SER ŻÓŁTY, OGÓRKI KROIMY W PASECZKI.
    JAJKA MOŻEMY POKROIĆ W PLASTERKI LUB KOSTKĘ.
    NA INNEJ PATELNI NIŻ TA DO NALEŚNIKÓW ROZTAPIAMY MASŁO I WRZUCAMY POKROJONE KABANOSY PODSMAŻAMY PRZEZ OKOŁO 5 MINUT - MOŻECIE WSYPAĆ TROSZKĘ SZCZYPIORKU I DOPRAWIĆ PIEPRZEM.
    NA NALEŚNIKI UKŁADAMY LIŚCIE SAŁATY, PLASTEREK SZYNKI, POKROJONY OGÓREK, JAJKO I POSYPUJEMY SEREM I SZCZYPIORKIEM - DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
    NALEŚNIK ZWIJAMY W RULON, NAKŁADAMY 1 ŁYŻKĘ MAJONEZU I POSYPUJEMY SMAŻONYMI KABANOSAMI, SZCZYPIORKIEM I KIEŁKAMI.
    DEKORUJEMY POMIDOREM I PODAJEMY Z MUSEM GROSZKOWYM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować