Naleśnik wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKA ILOŚCIĄ OLEJU I ODKŁADAMY NALEŚNIKI DO OSTUDZENIA.
MUS GROSZKOWY: WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE MIKSUJEMY BLENDEREM I WKŁADAMY DO LODÓWKI DO CZASU AŻ PRZYGOTUJEMY NADZIENIE.
ŚCIERAMY SER ŻÓŁTY, OGÓRKI KROIMY W PASECZKI.
JAJKA MOŻEMY POKROIĆ W PLASTERKI LUB KOSTKĘ.
NA INNEJ PATELNI NIŻ TA DO NALEŚNIKÓW ROZTAPIAMY MASŁO I WRZUCAMY POKROJONE KABANOSY PODSMAŻAMY PRZEZ OKOŁO 5 MINUT - MOŻECIE WSYPAĆ TROSZKĘ SZCZYPIORKU I DOPRAWIĆ PIEPRZEM.
NA NALEŚNIKI UKŁADAMY LIŚCIE SAŁATY, PLASTEREK SZYNKI, POKROJONY OGÓREK, JAJKO I POSYPUJEMY SEREM I SZCZYPIORKIEM - DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
NALEŚNIK ZWIJAMY W RULON, NAKŁADAMY 1 ŁYŻKĘ MAJONEZU I POSYPUJEMY SMAŻONYMI KABANOSAMI, SZCZYPIORKIEM I KIEŁKAMI.
DEKORUJEMY POMIDOREM I PODAJEMY Z MUSEM GROSZKOWYM.
Komentarze