Nadziewane gofry z karkówki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gofry z mięsa często goszczą na moim stole, bo są pyszne i robi się je ekspresowo.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PODZIAŁ KONKURSOWY:
    zestaw B:
    składniki podstawowe z zestawu:
    salami
    pieczarki
    pomidory w płatkach z bazylią i czosnkiem

    składnik podstawowy dodatkowy:
    karkówka

    składniki robocze:
    sól
    pieprz




    PODZIAŁ TRADYCYJNY:
    karkówka pokrojona w plastry
    na każdy plaster:
    pieczarka
    1 duży plasterek salami lub 2-3 małe plasterki
    pomidory w płatkach z czosnkiem i bazylią
    sól
    pieprz

    do podania: ulubiona sałatka i pieczone/gotowane ziemniaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Dania główne

Nadziewane gofry z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Każdy plaster karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbitą karkówkę oprószamy solą i pieprzem.

    Na karkówce układamy cienko pokrojone salami i pieczarki, posypujemy płatkami pomidorów. Mięso składamy na pół.

    Gofrownicę nagrzewamy. Na gorącą płytę kładziemy mięso, gofrownicę zamykamy. Mięso smażymy w gofrownicy przez 3-5 minut, aż ładnie się zrumieni.

    Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować