Gofry francuskie nadziewane prażonym jabłkiem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fantastyczne gofry,które uwielbia moja córka,polecam gorąco.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Nadzienie:
    1 i 1/2 kg twardych jabłek
    5 łyżek brązowego cukru
    sok z połowy cytryny
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry francuskie nadziewane prażonym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej dwie szklanki wody i dodaj sok z cytryny.
    Obierz jabłka,pousuwaj gniazda nasienne,pokrój w kostkę i włóż do miski z wodą i sokiem cytrynowym,następnie odcedź je dokładnie i pozostaw chwilę na cedzaku, by pozbyć się dokładnie wody z sokiem.
    W rondlu rozpuść masło, dodaj jabłka i cukier.
    Smaż na dużym ogniu często mieszając przez 4 minuty.
    Ciasto francuskie podziel na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłóż nadzienie i przykryj pozostałymi. Zlep i piec w nagrzanej gofrownicy przez około 7minut.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować