Faszerowana cukinia kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Myjemy i osuszamy cukinię, kroimy w łódeczki albo jak widać na ilustracji. Wydrążamy miąższ. Całą cukinię nacieramy oliwą.
2.Na patelni smażymy pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę, oraz por i dymkę.
3.Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5 minut aż kasza napęcznieje.
4.Żółty ser i ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy (kaszę z warzywami i serem), doprawiamy wg uznania i nadziewamy cukinię.
5.Na sam wierzch dajemy żółty ser. Tak nadzianą cukinię wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy aż skórka cukinii się pomarszczy (około 20 – 30 minut).
Komentarze