Murzynek z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wrzucić: margarynę, kakao, cukier waniliowy, wodę
i cukier. Wszystkie te składniki zagotować i odlać 3/4 szklanki na polewę. Resztę masy ostudzić.
2.Do masy dodać: żółtka, mąkę przesianą z proszkiem.
Masę zmiksować na jednolitą konsystencję.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarować ciasto polewą.
3.Dodać ubite na piane białka, wmieszać je delikatnie łyżka.
4.Wyłożyć na silikonową formę na babkę wysmarowaną tłuszczem.
5.Ułożyć umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki.
Piec w 180*C około 40-50 minut, aż ciasto będzie odstawało od brzegów formy.
6.Warto sprawdzić patyczkiem w środku czy jest już suche.
Komentarze