Muffiny z jagodami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Co się robi jak przyjeżdża 5 letnia chrześnica? piecze się babeczki :)

  • 15 min

Składniki:

  • składniki:
    2 szklanki przesianej mąki tortowej
    1 jajko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)
    1/2 szklanki cukru
    1/3 szklanki oleju
    1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki)
    szczypta soli
    opakowanie cukru waniliowego
    aromat waniliowy
    pół tabliczki czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffiny z jagodami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól oraz pokruszoną czekoladę.
  • 2. W drugiej misce roztrzepać jajko z kefirem, olejem i aromatem. Zawartość obu misek połączyć, dodać borówki albo jagody i delikatnie wymieszać.
  • muffinki z jagodami 3. Napełniać ciastem foremki do muffinek (u mnie silikonowe) do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190 stopni C - do momentu suchego patyczka.

Porady

zamiast jagód możemy dać borówki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Borówki amerykańskie Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muffiny jogurtowe z białą czekoladą

To może cię zainteresować