Motyl naleśnikowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Karolina Koch.Gotowanie staje się moim hobby, a dania zawsze zyskują uznanie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - woda: 0.33 szklanki
    - sól (wg uznania): 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka

    - truskawki: 1 szklanka
    - cukier: 3 łyżki

    - serek waniliowy: 1 sztuka
    - mrożone jagody: 0.5 szklanki

    - bita śmietana (do dekoracji): 1 sztuka
    - jagody (ilość wg uznania, do dekoracji): 7 sztuk
    - truskawki (ilość wg uznania, do dekoracji): 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Motyl naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z solą, cukrem, mlekiem, mąką, wodą
    i olejem. Smażymy naleśniki.
  • 2. Truskawki smażymy z cukrem na wolnym ogniu. Odlewamy nadmiar soku. Serek mieszamy z jagodami.
  • 3. Naleśniki smarujemy truskawkami. Jeden zwijamy w rulon, a dwa w koperty. Dwa następne smarujemy serkiem i składamy koperty. Układamy motyla. Dekorujemy śmietaną i owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować