Mołdawska solanka

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepisem podzieliła się ze mną mama koleżanki z Mołdawii.

Składniki:

  • ● po 70 dag szatkowanej białej kapusty i ziemniaków
    ● 70 dag łopatki
    ● 5 łyżek koncentratu pomid.
    ● cebula
    ● 3 kostki rosołowe
    ● 2 liście laurowe
    ● 2 łyżeczki cukru
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    ● pęczek posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Mołdawska solanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę
    doprawiamy i podsmażamy
    na oleju. Zalewamy gorącą
    wodą i dusimy ok. 30 minut.
  • 2. Pokrojone w ósemki ziemniaki,
    kapustę i posiekaną
    cebulę podsmażamy i przekładamy
    do mięsa. Dodajemy
    liście i kostki. Wlewamy 2 litry
    wrzącej wody i gotujemy ok.
    20 minut. Dodajemy koncentrat
    i cukier. Mieszamy, zagotowujemy
    i doprawiamy. Posypujemy
    koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować