MOCNO ORZECHOWE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mocno orzechowe - po prostu niebie w gębie!

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła - w temperaturze pokojowej,
    180 g masła orzechowego - w temperaturze pokojowej,
    150 g cukru brązowego,
    200 g mąki,
    jajko - w temperaturze pokojowej,
    łyżka cukru wanilinowego,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    80 g gorzkiej czekolady,
    50 g orzechów laskowych (prażonych blanszowanych).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Mocno orzechowe ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 rodzaje masła ubijam wraz z cukrem przez 3 minuty, aż masa będzie nieco bardziej puszysta, następnie dodaję jajko oraz cukier wanilinowy i ubijam przez kolejne 3 minuty.
    Do masy dodaję przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, mieszam łyżką.
    Na koniec dodaję pociętą na kawałki czekoladę oraz posiekane orzechy, delikatnie mieszam.
    Z masy formuję kulki orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy.
    Ciastka piekę przez 17-20 minut w 175 stopniach (grzałka góra-dół).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować