Młoda kapusta tradycyjna z masłem i koperkiem

5 (3 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Zawsze wracamy do starych prostych przepisów, stale wspominamy te smaki sprzed lat.
Tym smakiem jest właśnie ta kapustka, prosta i przepyszna.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    spory pęczek koperku
    2 łyżki masła
    płaska łyżka mąki
    sól, pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Młoda kapusta tradycyjna z masłem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać, posiekać, posolić, lekko pognieść ręką, wrzucić do garnka i zalać 1/4 szklanką wody, pogotować 10 minut i dodać masło, dusić aż będzie w miarę miękka, wymieszać z posiekanym koperkiem i dla zagęszczenia szybkim ruchem wymieszać z mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować