Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

  • wyświetlono: 231 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)

IMG_20190613_095635
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1/2 główki młodej kapusty
1 cebula
1/2 szklanki szklanki wody
2-3 łyżki posiekanego koperku
1-2 łyżki octu
1/2 łyżki mąki
masło do smażenia
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

  • Młoda kapusta na gęsto, do obiadu.1. Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo),
    w garnku z grubym dnem.
    Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli. Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas
    mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody.
    Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek. Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba.
    Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła.
    Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewuska2016

Młoda kapusta z koperkiem

Ulubiona wersja młodej kapusty...

Zasmażana młoda kapusta

Dodane przez: AnetaJ

Zasmażana młoda kapusta

Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem...

Okraszona młoda kapusta

Dodane przez: mysza75

Okraszona młoda kapusta

Młoda kapusta która polecam na...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: Gosia Skrzypczak

Młoda kapusta z koperkiem

Pyszne, tanie i szybkie danie,...

Młoda kapusta wg Marii

Dodane przez: Kasia_S

Młoda kapusta wg Marii

słodko - kwaśna, dobra jako dodatek...

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE