Kapusta młoda na gęsto

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta z pierwszymi nowalijkami i młodymi ziemniaczkami ugotowana z drobiowym mięsem, kiełbasą śląską i pomidorami.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda kapusta 1 główka
    marchew 1 szt.
    ziemniaki 3 szt.
    pomidory krojone 1 puszka
    koper 1 pęczek
    natka pietruszki 1 pęczek
    lubczyk świeży lub mrożony
    kiełbasa śląska 2 szt.
    filet z kurczaka 1 podwójny
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    domowa pasta rosołowa 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta młoda na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew i ziemniaki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa gotujemy 1 litrze wody. W między czasie kroimy w kawałki wymyte filety z kurczaka i kiełbaski śląskie. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodajemy pokrojony filet i kiełbaski, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Kroimy natkę pietruszki, koper i lubczyk na drobno, dodajemy do gotujących się składników, mieszamy i dodajemy pomidory z puszki. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut. Kapustę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować