Młoda kapusta do obiadu

  • wyświetlono: 1293 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 2

No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka młodej kapusty
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki posiekanego koperku
sok z cytryny
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta do obiadu

  • Młoda kapusta do obiadu1. Cebulę siekamy, szklimy na maśle.

    Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem ( 100 ml ) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

    Łączymy z posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustamłoda kapustakapusta zasmażanatradycyjna kuchniakapusta duszonakapusta do obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

Młoda kapusta wg Marii

Dodane przez: Kasia_S

Młoda kapusta wg Marii

słodko - kwaśna, dobra jako dodatek...

Młoda Kapusta Z Koperkiem

Dodane przez: gotowanietoproste

Młoda Kapusta Z Koperkiem

Młoda kapusta, młode ziemniaczki,...

młoda kapusta

Dodane przez: Anitka0804

Kapusta młoda z koperkiem

Tak przygotowana kapusta pasuje...

marchew duszona

Dodane przez: Magda_Z

Marchew duszona do obiadu

Przepyszny dodatek do mięsa czy...

Młoda kapusta z serem panierowana

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z żółtym serem panierowana

O tej porze roku, młodą kapustę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE