Młoda kapusta do obiadu

4.98 (171 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    1 cebula
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    2 łyżki posiekanego koperku
    sok z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (171 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Kapusta zasmażana

Młoda kapusta do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta do obiadu 1. Cebulę siekamy, szklimy na maśle.

    Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem ( 100 ml ) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

    Łączymy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować