Młoda kapusta do obiadu

  • wyświetlono: 702 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 2

No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka młodej kapusty
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki posiekanego koperku
sok z cytryny
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta do obiadu

  • Młoda kapusta do obiadu1. Cebulę siekamy, szklimy na maśle.

    Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem ( 100 ml ) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

    Łączymy z posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustamłoda kapustakapusta zasmażanatradycyjna kuchniakapusta duszonakapusta do obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

szparagi

Dodane przez: Babcia Tereska

ZIELONE SZPARAGI DO OBIADU

Zielone szparagi do obiadu - danie...

marchew duszona

Dodane przez: Magda_Z

Marchew duszona do obiadu

Przepyszny dodatek do mięsa czy...

Panierowana młoda kapusta

Dodane przez: _rybka20_

Panierowana młoda kapusta

Świetny dodatek do drugiego dania.

Młoda kapusta z serem panierowana

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z żółtym serem panierowana

O tej porze roku, młodą kapustę...

Buraczki do obiadu.

Dodane przez: BABECZKA 35

Buraczki do obiadu.

Zdrowy dodatek do obiadu.